Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

''Εβδομάδα Ηπείρου'' στην Πάτρα




Εκθέσεις ζωγραφικής, ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, ημερίδα για την ανάπτυξη του Δυτικού Άξονα, μουσικοχορευτικά πολυθεάματα και θεατρική παράσταση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η εκδήλωση με τον τίτλο ''Εβδομάδα Ηπείρου'', που διοργανώνει από σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τρίτη 1.12.2009
Εγκατάσταση περιπτέρων των πέντε (5) Νομαρχιών (Ήπειρος-Αχαΐα), του Συλλόγου Προστασίας Αχέροντα & Καλαμά στον πολυχώρο "Έσπερος" στην κεντρική πλατεία Γεωργίου Α'.

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: "Τα Μέσα μου Τοπία" του αείμνηστου Στράτου Στασινού στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά της Πάτρας (Γούναρη & Χαραλάμπη). Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 12.12.2009.

Τετάρτη, 2.12.2009
Λειτουργία περιπτέρων σε 24ωρη βάση στον "Έσπερο".

Προβολή του ντοκυμαντέρ "Ήπειρος" του Στράτου Στασινού, με το Φιλόλογο–Συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνο, στο "Σπίτι του Ηπειρώτη", ώρα 19.30.

Απονομή τιμητικών αναμνηστικών στα μέλη, που υπηρέτησαν το Σύλλογο μέσα από το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Πέμπτη 3.12.2009
Λειτουργία των περιπτέρων στον "Έσπερο" και της Έκθεσης Ζωγραφικής στα Λουτρά.

Παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου της Τζουμερκιώτισσας Φιλολόγου–Συγγραφέα Αγγελικής Ζολώτα στο "Σπίτι του Ηπειρώτη", ώρα 20.00. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Παρασκευή 4.12.2009
Λειτουργία περιπτέρων στον "Έσπερο" και της Έκθεσης Ζωγραφικής στα Λουτρό.

Ντοκυμανταίρ με θέμα "Η μοναξιά των πετρογέφυρων" και εισήγηση από το μελετητή των Ηπειρωτικών γεφυριών στην Πίνδο, Σπύρο Μαντά, με θέμα "Τα ηπειρώτικα γεφύρια...αλλάζοντας όχθες στην Πίνδο", με ταυτόχρονη προβολή εικόνων, ώρα 20.00, στο "Σπίτι του Ηπειρώτη". Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Σάββατο 5.12.2009
Λειτουργία περιπτέρων στον "Έσπερο" και της Έκθεσης Ζωγραφικής στα Λουτρά.

Ημερίδα αφιερωμένη στην τοπική Αυτοδιοίκηση με θέμα: ''Προοπτικές συνεργασίας και συνανάπτυξης του Δυτικού Άξονα της Ελλάδας'' (Περιφέρειες Δυτ.Ελλάδας - Ηπείρου), στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, ώρα 19.00. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο "Σπίτι του Ηπειρώτη".

Κυριακή 6.12.2009
Λειτουργία περιπτέρων στον "Έσπερο" και της Έκθεσης Ζωγραφικής στα Λουτρά.

Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής όλων των Ηπειρωτών που δε βρίσκονται πια ανάμεσά μας, στο Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, ώρα 09.00.

Μουσικοθεατρικό πολυθέαμα, στο Δημοτικό θέατρο "Απόλλων", ώρα 17.00, που θα περιλαμβάνει:
1. Πολυφωνικά σχήμα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
2. Παραδοσιακή ηπειρώτικη χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
3. Το χορευτικά του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.
4. Θεατρική παράσταση, "Ο Τσάμικος Γάμος", βασισμένο στο ομώνυμο ηθογραφικό έργο του Χρήστου Παπασταύρου, από την Ομοσπονδία Μουργκάνας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο "Σπίτι του Ηπειρώτη".
 
Πηγή: Ήπειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates