Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Φωτογραφική Έκθεση με θέμα ''Φως και Σκιές στα Βαλκάνια''



Στην Κωνσταντινούπολη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010, στρέφεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου χρόνου το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, το Ε.Ι.Π. εγκαινιάζει τις πολιτιστικές ανταλλαγές της νέας χρονιάς με τη γειτονική χώρα.
Στις 9 Ιανουαρίου παρουσιάζει τη φωτογραφική Έκθεση ''Φως και Σκιές στα Βαλκάνια'' στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Beyoğlu που βρίσκεται στην πολύ γνωστή οδό Ιστικλάλ του κέντρου της Κωνσταντινούπολης.

Είναι η πρώτη έκθεση της χρονιάς, προέρχεται από την Ελλάδα, οργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Beyoğlu και αποτελεί μέρος του προγράμματος του Δήμου Beyoğlou ''Έτος 2010, Διαπολιτισμικός Διάλογος για την Τέχνη''.

Η έκθεση στόχο έχει την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη διασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει, ήδη, παρουσιαστεί το 2009 στο Βελιγράδι και το Βουκουρέστι. Οκτώ φωτογράφοι από ισάριθμες χώρες των Βαλκανίων δείχνουν με τις φωτογραφίες τους την ιδιαιτερότητα κάθε λαού, τις σύγχρονες τάσεις της δημιουργίας, τη ζωή και τις ιστορικές εξελίξεις σε μια περιοχή που συνεχώς μεταβάλλεται.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι Μπέβις Φούσσα (Αλβανία), Τιμουρτάς Ονάν (Τουρκία), Νίνα Νικόλοβα (Βουλγαρία), Μίλομιρ Κοβάτσεβιτς (Βοσνία), Στέλιος Ευσταθόπουλος (Ελλάς), Στάνκο 'Aμπατζιτς (Κροατία), Βιρτζίλ Μλέσσνιτσα (Ρουμανία), Ίμρε Σάμπο (Σερβία).


Περισσότερα
Δείτε την online έκθεση
Δείτε το video της έκθεσης

Οργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Επιμέλεια: Μαγδαλένα Μιχαηλίδου
Διάρκεια : 9 Ιανουαρίου- 9 Φεβρουαρίου 2010


Beyoğlu Municipality Art Gallery ( Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi)
İstiklal Caddesi No: 217 Tünel
– Beyoğlu, Constantinople
Tel.: 099 0212 249 26 10
www.beyoğlu.bel.tr
www.beyoglusanatgalerisi.com





Πηγή: Ε.Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates