Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Google Street View: Στη Γερμανία ζητούν να αφαιρεθούν οι φωτογραφίες των σπιτιών τους


Περίπου το 3% των Γερμανών που κατοικούν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας ζητούν οι φωτογραφίες των σπιτιών τους να αφαιρεθούν από την υπηρεσία Street View της Google.

Μέχρι στιγμής, κατά της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν υπογράψει 244.237 άνθρωποι, ανακοίνωσε η Google.

Το γερμανικό κοινό έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις για την εφαρμογή του Street View, που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του χρόνου, επικαλούμενο το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή.

Η υπηρεσία παρέχει ηλεκτρονικές φωτογραφίες των δρόμων και των σπιτιών, συνδεδεμένων με την υπηρεσία ηλεκτρονικής χαρτογράφησης της Google.

Σε μία καταχώρηση σε blog, η Google αναφέρει ότι ο αριθμός των υπογραφών αντιστοιχεί περίπου στο 2,89% όλων των νοικοκυριών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, όπου πρόκειται να εφαρμοστεί το Street View.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά από την Παρασκευή που λήγει η πρώτη προθεσμία για την κατάθεση ενστάσεων από τις συγκεκριμένες 20 πόλεις.

Οι υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων διατείνονται ότι η υπηρεσία επιτρέπει την πρόσβαση σε πληροφορίες, που υπόκεινται στην "κατηγορία της ιδιωτικής ζωής", όπως σπίτια και κήποι, χωρίς καμία προστασία.

Αν κάποιοι ιδιοκτήτες διαφωνούν, η Google θολώνει τη φωτογραφία του σπιτιού τους στο Street View. Το σχεδόν 3% ποσοστό ενστάσεων είναι σημαντικά χαμηλότερο απ΄ό,τι ανεμένετο από τις αρχικές αντιδράσεις των πολιτών.

Παλαιότερη δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε διαπιστώσει ότι το 52% των Γερμανών ήταν αντίθετοι στην εμφάνιση των σπιτιών τους στο Street View.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates