Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

(Vid) N.A.S.A. Solar Dynamics Οbservatory: Οι πιο λεπτομερείς εικόνες μιας μερικής έκλειψης ΗλίουΟ διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός Solar Dynamics Οbservatory (S.D.O.) κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες της κίνησης της Σελήνης και ειδικά τη στιγμή που ο φυσικός μας δορυφόρος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε ανάμεσα στον σταθμό και στον Ήλιο.

Οι εικόνες δείχνουν μια μερική έκλειψη Ηλίου και είναι οι πλέον κοντινές και εντυπωσιακές του φαινομένου. Το Solar Dynamics Οbservatory είναι ένας προηγμένος διαστημικός μετεωρολογικός σταθμός που παρατηρεί τον Ήλιο στη μεγαλύτερη λεπτομέρεια που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την κατανόηση των πολύπλοκων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Βασικός στόχος είναι να κατανοηθούν οι ''καιρικές'' συνθήκες του μητρικού μας άστρου ώστε να μπορέσουν οι επιστήμονες να προβλέπουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τον ''διαστημικό καιρό'' και ειδικότερα τη δημιουργία των λεγόμενων ηλιακών (ή μαγνητικών) καταιγίδων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και στα ηλεκτρικά δίκτυα στη Γη.

Το Solar Dynamics Observatory εμφανίζει τη Σελήνη καθώς περνάει μπροστά από τον Ήλιο


Περισσότερες φωτογραφίες και videos εδώ.

Στοιχεία από: Το Βήμα, N.A.S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates