Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Νέα σειρά φωτογραφικών λευκωμάτων από τις ''Εκδόσεις Ανάβαση''



Κυκλοφόρησε μία νέα σειρά φωτογραφικών λευκωμάτων που ονομάζεται ''Όπως Πετάει ο Γλάρος'' των Εκδόσεων Ανάβαση, με ειδίκευση στις ταξιδιωτική θεματολογία. Οι τίτλοι τους ''Μάνη'', ''Νάξος'', ''Πάρος-Αντίπαρος'', με αεροφωτογραφίες από το κάθε νησί και συγγραφέας είναι η Πηνελόπη Ματσούκα.


Η αεροφωτογραφική απεικόνιση της Μάνης απέδωσε εξαίσια τις ιδιαιτερότητες της φυσικής της γεωγραφίας, τα μεγάλα πλατώματα στη βάση των γυμνών πυραμιδωτών κορυφών, τα μοναδικά ακρωτήρια αλλά και το τραχύ τοπίο με τους περιορισμένους φυσικούς πόρους, με τις αναρίθμητες πεζούλες από ξερολιθιά και τα περιτοιχισμένα κτήματα, τους οικισμούς που είναι κατάστικτοι με πολεμόπυργους. Όλα στη Μάνη αφηγούνται το σκληρό αγώνα για επιβίωση και αυτοτέλεια αλλά και τους ιδιότυπους κώδικες της κοινωνικής της ζωής.


Μια περιήγηση με αεροφωτογραφίες στην απίστευτη ποικιλία των τοπίων της Νάξου. Ενα βιβλίο που αφηγείται με εικόνες τις πετρωμένες μελωδίες των βουνών και των γεωμορφών, τον καταγεγραμμένο σε πεζούλες και ξερολιθιές μόχθο αιώνων, τις υπέροχες κοιλάδες και τους κάμπους που στολίζουν βυζαντινά ξωκλήσια, τις απέραντες αμμουδιές και τις απίθανες εναλλαγές σχημάτων και χρωμάτων στις ακτές των Κουφονησίων.


Ένα αεροφωτογραφικό λεύκωμα που μας καλεί να ξανα-ανακαλύψουμε την Πάρο και την Αντίπαρο από το ύψος του ουρανού με μαγεμένο βλέμμα: ακτογραμμές με θαυμαστή ποικιλία μορφών σχημάτων, θάλασσες με απίστευτες αποχρώσεις του μπλε και μιά ενδοχώρα κατάστικτη με αγροτικά ξωκλήσια και οχυρωμένες μονές ανεμόμυλους και αλώνια ανάμεσα σε ποικιλόχρομους αγρούς και ολόλευκους οικισμούς.

Info
Όπως πετάει ο γλάρος, σελ 120, 24Χ22εκ.
Έτος έκδοσης: 2009
Συγγραφέας: Πηνελόπη Ματσούκα
Τιμή: 18,00€

Πηγή: Εκδόσεις Ανάβαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates