Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στη Λιέγη



Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. δεν τα κατάφερε στο ''Stade Maurice Dufrasne'' και χάρη σε γκολ των Mbokani στο 31' και Jovanović στο 88' ηττήθηκε χθες με 2-0 από την Σταντάρ Λιέγης (Royal Standard de Liège), για την 4η αγωνιστική των Ομίλων του UEFA Champions League.



Ο Zico παρέταξε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με τρεις αμυντικούς (Παπαδόπουλος Αβραάμ, Mellberg, Żewłakow) στην ευθεία, δίνοντας εντολή στους ακραίους Γκαλίτσιο και Raúl Bravo να ανεβοκατεβαίνουν όλη την πλευρά τους. Τακτική που για μισή ώρα λειτούργησε άψογα, με τους «ερυθρολεύκους» να διατηρούν την κατοχή, να βγάζουν στην επίθεση πέντε-έξι παίκτες και να μην κινδυνεύουν αμυντικά. Ωστόσο, ένα λάθος του Mellberg έδωσε την ευκαιρία στον Mbokani να βγει τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη και στο 31' να ανοίξει το σκορ για τους Βέλγους.

Στην επανάληψη, η Σταντάρ Λιέγης οπισθοχώρησε και δεν ήταν λίγες οι φορές που και οι δέκα παίκτες της αμύνονταν πίσω από το κέντρο. Ο Zico ανέβασε τον Mellberg σε θέση αμυντικού χαφ, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και από τα πόδια του ξεκίνησε και η πρώτη καλή στιγμή, με τον Maresca στο 57' να μην βρίσκει στόχο με το κεφάλι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σουηδός βγήκε αμαρκάριστος σε θέση φορ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Bolat.



Για να πιέσει περισσότερο, ο Zico πέρασε στο τελευταίο τέταρτο τους Στολτίδη και Γιάννη Παπαδόπουλο, κάνοντας παράλληλα κάπως πιο ορθολογικό το σχήμα του, περνώντας τον Mellberg στην φυσική του θέση. Ωστόσο, η Σταντάρ Λιέγης εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά που άφηνε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 88' με τον Jovanović, σφραγίζοντας τη νίκη.

Royal Standard de Liège - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  2-0 (1-0)
31' Bokani, 88' Jovanović.

Συνθέσεις
Royal Standard de Liège (László Bölöni): Bolat, Ricardo Rocha, Camozzato, Sarr (46' Ramos), Felipe, De Camargo, Carcela-González (86' Goreux), Mangala, Jovanović (90' Angeli), Witsel, Mbokani.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Zico): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ. (78' Στολτίδης), Żewłakow, Mellberg, Raúl Bravo, Γκαλίτσιος, Dudu Cearense, Maresca, Galletti (42' Φετφατζίδης), Óscar González (78' Παπαδόπουλος Ι.), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Nicola Rizzoli (Ιταλία)

Η Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Arsenal F.C.                     3-1-0  10-4 10
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.           2-0-2   3-5   6
Royal Standard de Liège   1-1-2   6-6   4
Alkmaar Zaanstreek         0-2-2   3-7   2

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates